DADA DOG

dogparade-by-energy4all

DADA DOG (2014)

Afmeting 155 hoog x 120 breed x 180 lang

DADA DOG is onderdeel van   “The DOGPARADE”

Dit is een kunstexpositie van beschilderde Bulldog-sculpturen die aandacht vraagt voor kinderen met energiestofwisselingsziekte.

De beschilderde sculpturen worden tentoongesteld en geveild tijdens veilingavonden. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting Energy4ALL die zich inzet voor de ontwikkeling van het medicijn voor kinderen met een dodelijke ziekte. Voor meer informatie zie

www.thedogparade.com

dada-d1

dada-d3

EDUCATIEF SPEELGOED   OPWINDBARE ENERGIE
Been rechtsvoor: cellen, enzymen, atomen, DNA, mitochondriën Mechanica van het lichaam
Been linksvoor: grootste orgaan: huid
Been rechtsachter: bouwstenen, waterstof, zuurstof, koolstof, stikstof, calcium, fosfor, natrium, kalium, zwavel, chloride, magnesium, ijzer, spoorelementen
Been linksachter: veerkracht, elasticiteit
Energy4all: de ezel (op de staart) staat voor energie, kracht. Sinds de oudheid wordt de kracht van een ezel gebruikt als, lastdier, trekdier en als rijdier.
Het symbool van energy4all heb ik ook afgebeeld als een kookwekker: de tijd van leven is voor iedereen beperkt maar voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte in het bijzonder.
Opwindsleutel: de opwindsleutel (op de rug) maakt de DADA DOG tot speelgoed en staat symbool voor de hulp van buitenaf die nodig is om beweging tot stand te brengen: de mens moet de sleutel opdraaien om de energie te genereren.